Losos po thajsku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 7 g
- Sodík 557 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 635.4 mg
- Vláknina 3912 mg
- Vitamín A 3912 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Zakoupenou rýži uvaříme dle návodu. 
- 
                                2Mezitím, než rýže změkne, svaříme rybí vývar se sójovou omáčkou, vínem, sójovou pastou (miso) a anýzem. Celý vývar povaříme asi 5 minut. 
- 
                                3Na oleji orestujeme naporcovaného a zlehka osoleného lososa. Lososa restujeme 2 minuty z každé strany. Orestovaného lososa ponoříme do převařeného, ochuceného a ještě horkého vývaru. Ponořeného lososa necháme ve vývaru 1 minutu. Vývar s lososem už nevaříme. 
- 
                                4Jakmile rýže změkne, přidáme k ní kmín a vše promícháme. Servírujeme v hlubokých talířích. Lososa i rýži přelijeme ochuceným vývarem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        