Losos po kreolsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Losos obecný
  • 200 g Paprikové lusky čerstvé
  • 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Olivy černé
  • 250 g Garnát obecný
  • 100 g Citrony
  • 100 g Hořčice
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Česnek
  • 30 g Pažitka
  • 50 g Paprika mletá sladká
  • 300 ml Vývar rybí
  • 30 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1032 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 109.5 mg
  • Draslík 689.6 mg
  • Vláknina 7604 mg
  • Vitamín A 7604 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.2 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filátka z lososa osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V rozehřátém oleji je z obou stran opečeme.

  • 2

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na másle. Přidáme paprikové lusky, překrájená rajčata a třený česnek. Zalijeme vývarem, krátce podusíme a přidáme citronovou šťávu, hořčici, mletou papriku a uvařené garnáty.

  • 3

    Porce lososa přendáme na teplý talíř, přelijeme hotovou omáčkou, obložíme černými olivami a ozdobíme pažitkou.

Komentáře k receptu