Losos obalený v parmezánové strouhance a omáčka z rajčat a bazalky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 11 g
- Sodík 535 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 215.5 mg
- Draslík 852.7 mg
- Vláknina 3901 mg
- Vitamín A 3901 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejprve připravíme omáčku. Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku s česnekem. Přidáme nakrájená rajčata a dochutíme cukrem, pepřem a solí. Rajčata na mírném plameni vaříme. Jakmile rajčatová omáčka zhoustne, přimícháme do ní nasekanou bazalku. Aby bazalka neztratila chuť, hotovou omáčku dále nevaříme. 
- 
                                2Lososa zbavíme kůže a kostí a naporcujeme, obalíme ve strouhance smíchané s nastrouhaným parmezánem a namočíme do rozšlehaných vajec, které jsme ochutili solí a pepřem. Nakonec ještě lososa obalíme ve směsi strouhanky a parmezánu. 
- 
                                3Potom obaleného lososa smažíme na másle z každé strany asi 4 minuty. Jakmile povrch lososa zezlátne, vyndáme jej z pánve na předem připravený talíř a přebytečný tuk vysušíme papírovými ubrousky. 
- 
                                4Hotového lososa servírujeme na talířích. Rajčatovou omáčku podáváme zvlášť. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        