Svíčkové řezy se zeleninou na chilli a citronu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Okurka salátová
  • 100 g Rajčata
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Olej olivový
  • 80 ml Olej stolní
  • 50 ml Bujón hovězí
  • 0.5 kávová lžička Sardelová pasta
  • 4 ks Hovězí svíčková
  • 4 ks Anglická slanina
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Citronová kůra
  • 1 ks Bramborové hranolky zmrazené
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1690 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 4568 mg
  • Bílkoviny 150 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 331.7 mg
  • Draslík 2998.9 mg
  • Vláknina 6563 mg
  • Vitamín A 6563 mg
  • Vitamín B6 4.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety osolíme, opepříme, obalíme ve slanině a zavážeme nití.

  • 2

    Okurky, rajčata a chilli papričku zbavíme jadérek a nakrájíme nadrobno. K zelenině přidáme prolisovaný stroužek česneku, nasekanou petrželku, citronovou kůru a šťávu podle chuti, pastu, olej a cukr.

  • 3

    Na čtyřech lžicích oleje opékáme filety čtyři minuty z jedné strany a tři z druhé.

  • 4

    Do výpeku přilijeme bujon a poté, co přejde varem a my ho přecedíme, přidáváme koření.

  • 5

    Maso podáváme s omáčkou, hranolky a výpekem.

Komentáře k receptu