Polévka s císařskými nočky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 955 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 362.3 mg
 - Draslík 1087.6 mg
 - Vláknina 558.2 mg
 - Vitamín A 558.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 40.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo utřeme do pěny a postupně vmícháme vejce a žloutky. Přidáme namočené a vymačkané žemle, které prolisujeme. Osolíme a přidáme jemně nasekanou petrželku a strouhanku.
 - 
                                2
Pomocí lžičky vykrajujeme nočky a zaváříme je do vařící osolené vody. Na mírném ohni je vaříme 8-10 minut a potom je ochladíme trochou studené vody.
 - 
                                3
Hotové nočky vložíme do vařícího hovězího vývaru. Polévku podáváme s nadrobno nakrájenou pažitkou.