Zapečené rybí maso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 31 g
- Sodík 383 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 229 mg
- Draslík 1312 mg
- Vláknina 8467.3 mg
- Vitamín A 8467.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 107.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a na kousky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, brambory rozmačkáme a vmícháme do nich asi 55 g másla. Uvaříme vejce natvrdo a nakrájíme je na větší kousky.
-
2
Předehřejeme si troubu na 200°C. Filety z tresky vložíme do velké pánve, přelijeme mlékem a dusíme na středním ohni asi 10 minut, dokud rybí maso nezíská matný vzhled. Mléko slijeme a uchováme, filety vyjmeme z pánve, vidličkou rozebereme na větší kusy a vykostíme.
-
3
Zbývající máslo rozehřejeme ve velkém kastrolu, přidáme mouku a smažíme za stálého míchání asi 2 minuty. Odstavíme a postupně vmícháváme mléko z ryb. Stále mícháme, aby se neutvořily žmolky. Kastrol vrátíme zpět na oheň a omáčku vaříme asi 5 minut, dokud nezhoustne. Poté ji odstavíme, opatrně vmícháme rybí maso, uzené rybí maso, vejce a petržel. Osolíme, opepříme, vlijeme do zapékací mísy. Poklademe rozmačkanými brambory a pečeme asi 30 minut dozlatova.