Zapečené rybí filé s mandlemi a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mandle
  • 30 g Ořechy vlašské
  • 60 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 600 g Filé rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 134.3 mg
  • Draslík 146.4 mg
  • Vláknina 3039.8 mg
  • Vitamín A 3039.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si směs ze solamylu, soli, pepře, citronové šťávy a jednoho vejce. Touto směsí potřeme jednotlivé porce filé a zprudka je opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Poté filé přendáme do pekáčku.

  • 2

    Hermelín nakrájíme na menší kousky a důkladně rozmačkáme vidličkou. Mandle zalijeme vroucí vodou, necháme chvíli bobtnat, pak vodu slijeme, odstraníme z nich slupku a společně s vlašskými ořechy je nastrouháme a přimícháme k hermelínu. Do připravené směsi přidáme kysanou smetanu, sekanou petrželku, druhé vejce a sůl.

  • 3

    Smetanovou směsí zalijeme filé a dáme do rozehřáté trouby krátce zapéct.

Komentáře k receptu