Mandlové řezy s bílou čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 400 g Čokoláda bílá
  • 100 g Čokoláda na vaření
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 šálek Cukr třtinový
  • 1 šálek Meruňky sušené
  • 1 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.4 šálek Ořechy lískové
  • 1 polévková lžíce Tresť vanilková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1429 kcal
  • Sacharidy 145 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 131 g
  • Cholesterol 180.8 mg
  • Draslík 1015.5 mg
  • Vláknina 20162 mg
  • Vitamín A 20162 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 12.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve troubu předehřejeme na 180°C, poté plech na pečení vymažeme tukem.

  • 2

    V míse smícháme rozpuštěnou čokoládu na vaření a rozpuštěné máslo, přimícháme vanilkový extrakt, ušlehaná vejce a cukr.

  • 3

    Za stálého míchání do směsi přidáváme mouku, nakrájené meruňky, nadrcené ořechy a čokoládu.

  • 4

    Směs důkladně promícháme a vlijeme do připraveného plechu.

  • 5

    Pečeme přibližně 35 minut. Servírujeme vychladlé.

Komentáře k receptu