Telecí roláda s pistáciemi na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Hovězí jazyk
  • 800 g Telecí kýta
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Pistácie
  • 200 ml Víno bílé
  • 40 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 336 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 191 mg
  • Draslík 961.6 mg
  • Vláknina 3402.3 mg
  • Vitamín A 3402.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzený jazyk nakrájíme na proužky, pokapeme vínem a necháme třicet minut marinovat. Telecí osolíme, okořeníme, udělám do něj díry a do té vložíme jazyky a pistácie. Pak maso zavineme do rolády a převážeme ho nití. Roládu obalíme v mouce a ze všech stran na másle a oleji rychle opečeme. Podlijeme ji marinovaným vínem a dusíme pod pokličkou doměkka. Pak ji odkryjeme a pečeme další hodinu.

  • 2

    Roládu necháme dvacet minut odpočinout, odstraníme nitě a podáváme.

Komentáře k receptu