Vepřová kolena na okurkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Okurky
  • 50 g Mouka polohrubá
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Víno bílé
  • 40 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Ocet estragonový
  • 2 ks Bobkový list
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 5 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 kg Vepřové koleno
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 852 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 21.2 mg
  • Draslík 460.1 mg
  • Vláknina 17767.6 mg
  • Vitamín A 17767.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kolena dáme na 12 hodin do studené vody. Pak je vydrhneme a hodinu povaříme ve vodě s bobkovým listem, pepřem a česnekem doměkka. Vykostíme je a dáme do pekáče s olejem, podlité vínem je pečeme 45 minut dočervena na 220°C.

  • 2

    Na másle zatím osmažíme mouku dorůžova, přidáme mléko, mícháme a nakonec odstavíme. Po vychladnutí vmícháme okurky na kostičky, smetanu, ocet, sůl a pepř.

  • 3

    Kolena okamžitě podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu