Kořeněná vepřová kolena na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 800 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové koleno
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 ks Nové koření celé
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 4 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Kmín mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1684 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 131 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 93 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 621.2 mg
  • Vláknina 23692.5 mg
  • Vitamín A 23692.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme se špetkou soli. Kolena vykostíme, kůži překrájíme do mřížky a vetřeme do masa zbylou sůl, pepř, papriku, kmín, hořčici a česnek. Kolena stočíme do rolády, převážeme potravinářským provázkem a vložíme do pekáče. Maso posypeme cibulí, přidáme celý pepř, celé nové koření, bobkový list, zalijeme pivem, přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu a půl. Maso často přeléváme šťávou, podle potřeby podlijeme horkou vodou.

  • 2

    Téměř měkké maso odklopíme a dopečeme, aby mělo křupavou kůrku.

Komentáře k receptu