Vepřová kolena smažená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové koleno
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 839 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 176 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 136.7 mg
  • Draslík 462.4 mg
  • Vláknina 17322.4 mg
  • Vitamín A 17322.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kolena omyjeme a vložíme do osolené vařící vody, přidáme cibuli, pepř a vše uvaříme v tlakovém hrnci, doměkka.

  • 2

    Měkká kolena vyndáme, necháme vychladnout, vykostíme, odstraníme kůži a nakrájíme na plátky.

  • 3

    Plátky mírně osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.

  • 4

    Smažíme po obou stranách dozlatova.

  • 5

    Podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu