Polévka se žemlovými knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Tuk
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 973 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 88.8 mg
  • Draslík 1060 mg
  • Vláknina 2092 mg
  • Vitamín A 2092 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme, jemně nasekáme a spolu s nasekanou petrželovou natí ji lehce osmahneme na tuku a přelijeme přes žemle.

  • 2

    Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a smícháme se žemlemi. Necháme asi 15 minut stát. Potom směs zamícháme, přidáme mouku a zpracujeme.

  • 3

    Nakonec pomoučenýma rukama tvarujeme knedlíčky a zaváříme je do osolené vařící vody.

Komentáře k receptu