Pečené sardinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Hrozinky
  • 400 g Sardinka obecná
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Petržel - nať
  • 40 g Strouhanka
  • 20 g Oříšky piniové
  • 60 ml Olej olivový
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 ks Ančovička - filety
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 574 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 258.8 mg
  • Vláknina 3314.8 mg
  • Vitamín A 3314.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrozinky dáme bobtnat do misky s vlažnou vodou. Mezitím oškrábeme ze sardinek šupiny, odtrhneme jim hlavu, vyjmeme páteř, vykucháme a naplocho je otevřeme, propláchneme pod studenou vodou a čistou utěrkou osušíme. Z ančovičky smyjeme pod studenou vodou veškerou sůl a vyjmeme jí páteř. Opereme petrželku, osušíme a jemně nasekáme společně s ančovičkou.

  • 2

    V nepřilnavé pánvi osmažíme strouhanku - stačí pár minut, aby mírně zezlátla. Přesypeme ji do mísy, promícháme se scezenými a nasekanými hrozinkami, piniovymi semínky, nasekanou petrželkou a ančovičkou. Vše promícháme, osolíme a posypeme čerstvě mletým pepřem. Dřevěnou vařečkou promícháme dohladka.

  • 3

    Potřeme sardinky po jedné straně touto směsí, potom je otočíme a potřeme i druhou stranu. Zapékací nádobu vytřeme olejem, vložíme do ní sardinky, přidáme bobkový list, zasypeme vše zbývající strouhankou a zalijeme zbytkem oleje. Dáme zapékací nádobu do trouby předehřáté na 180°C a necháme sardinky 10 minut péct. Podávat je můžeme buď horké nebo studené.

Komentáře k receptu