Polévka vločková

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Ovesné vločky
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 985 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 84.4 mg
  • Draslík 402.2 mg
  • Vláknina 9016.8 mg
  • Vitamín A 9016.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebrané vločky osmahneme na másle, poté je zalijeme vodou anebo vývarem a vaříme 30 min.

  • 2

    Polévku odstavíme, osolíme dle chuti a zalijeme mlékem s rozkvedlaným žloutkem. Již polévku nevaříme, neboť by se nám žloutek srazil.

  • 3

    Polévku posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme s topinkami z bílého chleba.

Komentáře k receptu