Polévka vločková s droždím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Zelenina kořenová
  • 20 g Droždí
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 5 g Petržel - nať
  • 60 g Mléko polotučné
  • 1 g Ovesné vločky
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 128 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 562 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 194.1 mg
  • Draslík 298.9 mg
  • Vláknina 2500 mg
  • Vitamín A 2500 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovesné vločky a jemně nakrájenou kořenovou zeleninu uvaříme v osolené vodě.

  • 2

    Droždí mírně nasucho opražíme, zalijeme vodou, povaříme a přilijeme k vločkám.

  • 3

    Nakonec do hotové polévky přidáme žloutek rozmíchaný v mléce, kousek másla a nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu