Dušené houby v zeleninové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Houby čerstvé
  • 40 ml Olej olivový
  • 65 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 474.4 mg
  • Vláknina 10124.5 mg
  • Vitamín A 10124.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji necháme změknout nasekanou cibuli a prolisovaný stroužek česneku. Pak přidáme protlak, víno, hřebíčky, trochu šafránu podle chuti, sůl a pepř. Směs povaříme asi čtyřicet pět minut. Během toho můžeme přidat vodu.

  • 2

    Nakonec přidáme i nakrájené houby a podusíme je pět minut. Přes noc je necháme vychladnout a směs podáváme studenou.

Komentáře k receptu