Ančovičky jako předkrm

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 ml Olej olivový
  • 2 ks Paprika červená
  • 4 ks Ančovičky konzervované
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1653 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 38.3 mg
  • Draslík 334.4 mg
  • Vláknina 2132.5 mg
  • Vitamín A 2132.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře očistěné paprik omyjeme je a osušíme rozkrojíme je, vyjmeme jádřinec a dáme je pod gril rozpálený na 220 °C. Necháme je 6-10 minut péci, aby šla dobře sloupnout slupka. Potom je oloupeme, pokrájíme a rozložíme na servírovací mísu.

  • 2

    Ančovičky zbavíme soli a kostí, nakrájíme je na kousky a naskládáme na papriky. Vše okořeníme čersvě mletým pepřem, přelijeme olejem a před podáváním necháme 30 minut odpočinout.

Komentáře k receptu