Topinky se sleděm

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 150 g Tvaroh tučný
  • 150 g Sleď Baltický marinovaný
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 1 ks Veka
  • 1 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 45.6 mg
  • Draslík 39 mg
  • Vláknina 1140 mg
  • Vitamín A 1140 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 500.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky sledě vykostíme, dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme asi 2 hodiny stát. Občas je obratíme. Potom je scedíme a osušíme utěrkou. Zeleninu nahrubo nasekáme.

  • 2

    Plátky pokrájíme na kousky, dáme do mixéru, přidáme tvaroh a vše trochu rozmixujeme. Přidáme česnek a cibulku, špetku mletého pepře a rozmixujeme v hladkou a homogenní krém. Přendáme ho do misky a uložíme do chladničky.

  • 3

    Veku rozkrájíme na krajíčky tlusté asi 1 cm a v troubě předehřáté na 180 °C je lehce opečeme. Před podáváním vyndáme krém z ledničky a většinu namažeme na krajíčky veky. Zbytkem naplníme cukrářský sáček, topinky jím ozdobíme a podáváme.

Komentáře k receptu