Florentinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 33 mg
 - Draslík 160.4 mg
 - Vláknina 4660 mg
 - Vitamín A 4660 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 72.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 210C.
 - 
                                2
Smícháme půl sklenice vody s medem a cukrem a zahřejeme. Přidáme smetanu, mandle a nasekané kandované ovoce. Důkladně promícháme. Z mandlové pasty vytvoříme na vymazaném plechu koláčky o průměru cca 5cm.
 - 
                                3
Pečeme 5-6minut, necháme vychladnout a poté chladíme v lednici ještě 2hodiny.
 - 
                                4
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a jednu stranu florentinek namočíme. Polevu necháme ztuhnout a podáváme.