Svěží salát z mušlí a bobů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 ml Víno bílé
  • 20 ml Ocet vinný
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Česnek
  • 1 kg Mušle srdcovky
  • 1 kg Sójové boby vařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 871 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 1094 mg
  • Bílkoviny 78 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1705.6 mg
  • Vláknina 33235 mg
  • Vitamín A 33235 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle omyjeme a necháme několik hodin v dostatečném množství osolené studené vody. Oloupeme česnek a rozdrtíme, petrželku a šalotku nasekáme najemno.

  • 2

    Scedíme mušle, dáme do pánve, přidáme česnek, lžíci oleje, bílé víno, nasekanou šalotku a petrželku a při střední teplotě necháme na pánvi za občasného zatřesení otevřít.

  • 3

    Stáhneme pánev ze sporáku, vyloupeme mušle ze skořápek, dáme do mísy, zakryjeme a postavíme na teplé místo. Skořápky a neotevřené mušle vyhodíme. Do mísy dáme sůl, ocet, pepř a promícháme. Postupně přiléváme zbývající olej a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku.

  • 4

    Vyloupeme boby, 4-5 minut povaříme ve velkém hrnci osolené vody, scedíme a oloupeme blánu. Na servírovací mísu poklademe boby a vyloupané mušle, přelijeme připravenou zálivkou. Podáváme vlažné.

Komentáře k receptu