Svěží salát s lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Olivy černé
  • 600 g Losos - filety
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 380 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 589.6 mg
  • Vláknina 6458.3 mg
  • Vitamín A 6458.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme si troubu na 250 °C. Filet z lososa opláchneme, osušíme v utěrce a nakrájíme na nudličky. Ochutíme solí a pepřem. Na závěr zakápneme citrónovou šťávou.

  • 2

    Do pekáče dáme 3 lžíce olivového oleje, mašlovačkou vymastíme a vložíme nudličky z lososa. Rozprostřeme a pomažeme 1 lžící olivového oleje. Pečeme na středním roštu přibližně 10 minut. Pekáč po upečení hned vyjmeme a necháme zchladnout.

  • 3

    Nyní si připravíme zeleninovou část salátu. Papriky omyjeme, rozpůlíme a očistíme. Nakrájíme je na tenké proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, česnek nasekáme najemno.

  • 4

    Olivy slijeme na cedník a necháme okapat. Pak je nakrájíme na kolečka.

  • 5

    Do mísy dáme nakrájené papriky, cibuli, česnek, olivy a přidáme lžíci kaparů. Vše důkladně, ale lehce promícháme. Limetku rozpůlíme. Vymačkáme šťávu a prsty vytrháme zbytky dužiny. Do misky dáme vytrhané kousky dužiny, limetkovou šťávu, zbývající olej, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a vidličkou našleháme na dresink.

  • 6

    Na talíře rozprostřeme salátové listy, které jsme předtím opláchli pod studenou tekoucí vodou a osušili. Připravený salám naaranžujeme na salátové listy a navrch položíme pečené kousky lososa. Vše přelijeme dresinkem a necháme asi 10 minut odpočinout. Podáváme s plátky bagety nebo opečeným toastovým chlebem.

Komentáře k receptu