Holoubata na chlebu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 884 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 876 mg
 - Bílkoviny 67 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 311.9 mg
 - Draslík 969.5 mg
 - Vláknina 7520 mg
 - Vitamín A 7520 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Holoubata rozpůlíme, okořeníme solí a pepřem a opečeme na másle. Zalijeme vínem a pod poklicí dusíme v troubě cca 25 minut.
 - 
                                2
Poté holoubata vyndáme, zhruba odkostíme a maso necháme v teple. Do šťávy vmícháme koňak, jemně nakrájenou pomerančovou kůru s prolisovanými sardelkami a játra z holoubat. Poté ještě asi 10 minut dusíme.
 - 
                                3
Půlky holoubat klademe na opečené plátky chleba a zalijeme trochou bujónu. Zbývající bujón podáváme v omáčníku.