Okouník na jehle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Okouník mořský
  • 200 g Anglická slanina
  • 2 kávová lžička Ocet vinný
  • 2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 ks Cuketa
  • 12 ks Rajčata
  • 12 ks Krevety tygří - loupané
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Provensálské koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2575 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 2865 mg
  • Bílkoviny 726 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 3247 mg
  • Draslík 1124.7 mg
  • Vláknina 6024.8 mg
  • Vitamín A 6024.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.9 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mořského okouníka omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, které zabalíme do plátků slaniny. Cuketu očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Rajčata omyjeme. Kostky rybího masa, cuketu, krevety a cherry rajčata střídavě napichujeme na grilovací jehly.

  • 3

    Olej smícháme s octem, worcesterskou omáčkou, bylinkami, solí a pepřem a rybí jehly tím potřeme. Opékáme na grilu 6 minut z každé strany. Během opékání několikrát jehly obracíme.

Komentáře k receptu