Špagety se slávkami a sýrem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 736 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1275 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 78.6 mg
- Draslík 1103.7 mg
- Vláknina 8392.5 mg
- Vitamín A 8392.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očistíme slávky a omyjeme, petrželku nasekáme, spaříme rajčátka, oloupeme a překrojíme na poloviny. 
- 
                                2Slávky dáme do pánve, zalijeme je 1 lžící oleje a bílým vínem, posypeme nasekanou petrželkou, zakryjeme pánev pokličkou a necháme je otevřít. Vyloupeme slávky ze skořápek a dáme do mísy. Tekutinu, v níž se vařily, uschováme. 
- 
                                3Oloupeme česnek a lehce rozmačkáme. Dáme společně se zbývajícím olejem do pánve a smažíme tak, aby nezhnědl. Přidáme rajčata osolíme je, posypeme špetkou pepře a za občasného míchání je asi 5 minut prudce vaříme. 
- 
                                4Přidáme slávky a několik lžic tekutiny z vaření, kterou jsme si uschovali. Vaříme ještě asi 2 minury. 
- 
                                5Mezitím uvaříme špagety al dente, smícháme s připravenou omáčkou. Posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        