Špagety se slávkami a rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Špagety, Makarony
  • 425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Mušle slávky
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 899 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1295 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 116 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 1787.4 mg
  • Vláknina 11295.8 mg
  • Vitamín A 11295.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.3 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle nejprve očistíme, odstraníme byssová vlákna a použijeme pouze neotevřené.

  • 2

    Ve velkém hrnci rozpálíme olej, při nízké teplotě orestujeme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme rajčata, nakrájenou bazalku a petrželku, zalijeme vínem a ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Omáčku přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna 15-20min provaříme. Vložíme slávky a pod pokličkou cca 5min povaříme.

  • 4

    Mezitím uvaříme špagety v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 5

    Rozdělíme na talíře, poklademe slávkami, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu