Špagety se slávkami a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Špagety, Makarony
  • 850 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 g Mušle slávky
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 659 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 738 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 110 g
  • Cholesterol 17.5 mg
  • Draslík 1013.1 mg
  • Vláknina 16600 mg
  • Vitamín A 16600 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slávky očistíme, zbavíme byssových vláken a použijeme pouze neotevřené. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a promícháme se 2 lžícemi olivového oleje.

  • 2

    Zbytek oleje rozpálíme a orestujeme na něm doměkka najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Poté vmícháme drcená rajčata, vlijeme víno, promícháme, ochutíme solí a omáčku mírně provaříme.

  • 3

    Mušle vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme několik minut, až se otevřou. Přidáme je do rajčatové omáčky a promícháme.

  • 4

    Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a můžeme dozdobit snítkami tymiánu.

Komentáře k receptu