Husí prsa na zázvoru a česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Husí sádlo
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 ks Husí prsa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 57.1 mg
  • Vláknina 1052.5 mg
  • Vitamín A 1052.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den před vařením protáhneme husí prsa střídavě malými kousky zázvoru a česneku. Osolíme je a necháme v chladu odležet.

  • 2

    Druhý dne osmahneme na dorůžova na husím sádle jemně nakrájenou cibuli a pak vložíme připravené maso.

  • 3

    Necháme dusit pod pokličkou, dle potřeby podléváme horkou vodou a vypečenou šťávičkou. Po změknutí podáváme.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu