Koláč s čerstvými broskvemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Cukr moučkový
  • 115 g Máslo čerstvé
  • 115 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 7 ks Broskve
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 157.2 mg
  • Draslík 692.8 mg
  • Vláknina 11309.2 mg
  • Vitamín A 11309.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 °C. Dortovou formu o průměru 25 cm vymažeme máslem.

  • 2

    Čerstvé broskve na pár vteřin namočíme do vroucí vody, abychom je mohli sloupnout. Poté broskve rozpůlíme a zbavíme pecek.

  • 3

    Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a sůl. Odstavíme.

  • 4

    Změklé máslo s moučkovým cukrem ušleháme mixerem do pěny. Postupně přidáme vejce a suchou směs.

  • 5

    Hotové těsto přeneseme do formy, povrch upravíme, poklademe půlkami broskví (řezem do těsta), posypeme krupicovým cukrem, zakapeme citronovou šťávou. Dort pečeme zhruba hodinu. Do těsta vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je dort hotový.

  • 6

    Podáváme teplý, zdobený našlehanou šlehačkou.

Komentáře k receptu