Polévka s játrovou rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Játra hovězí
  • 40 g Tuk
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Pažitka
  • 50 g Hovězí slezina
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 999 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 180.5 mg
  • Draslík 1256.8 mg
  • Vláknina 2372.3 mg
  • Vitamín A 2372.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přidáme nasekanou petržel.

  • 2

    Játra umeleme, slezinu oškrábeme, přidáme žemle namočené v mléce a protřené sítem, pepř, sůl, utřený česnek a majoránku. Vše dobře promícháme. Nakonec přidáme vejce a mouku.

  • 3

    Hovězí vývar uvedeme do varu, játrovou směs protlačíme přes struhadlo do polévky a na mírném ohni povaříme 4-6 minut.

  • 4

    Hotovou polévku posypeme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu