Rajská polévka s makrelou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Makrela - filety
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 0.5 kávová lžička Chilli papričky - vločky
  • 4 ks Rajčata
  • 5 ks Galgan
  • 4 ks Šalotka
  • 1 ks Citronová tráva
  • 4 ks Pažitka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 3 polévková lžíce Tamarindová pasta
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1396 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 39.8 mg
  • Draslík 2079.4 mg
  • Vláknina 13924.2 mg
  • Vitamín A 13924.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 112.4 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z makrelích filet odstraníme případnou kůži, maso nakrájíme a zbavíme případných kůstek. Rozkrojíme rajčata, odstraníme jádřince a nakrájíme dužinu na kostičky.

  • 2

    Ve větším hrnci povaříme vývar, citronovou trávu, galgán nakrájený na kostičky, na jemno nakrájenou šalotku a česnek asi 15 minut.

  • 3

    Přidáme rybí maso, chilli vločky, rybí omáčku, rajčata, tamarindovou šťávu a cukr. Zlehka vaříme asi 5 minut, dokud se vše řádně neprohřeje.

  • 4

    Servírujeme posypané pažitkou.

Komentáře k receptu