Bramborová tortilla s cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory rané
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 306.7 mg
  • Draslík 170.2 mg
  • Vláknina 6250 mg
  • Vitamín A 6250 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na tenké plátky, omyté a oloupané brambory nakrájíme na plátky silné 3-4 mm. Cibuli i brambory osolíme.

  • 2

    Na rozehřátý olej klademe střídavě vrstvu brambor a vrstvu cibule.

  • 3

    Opékáme na mírném ohni do změknutí brambor, podle potřeby několikrát promícháme.

  • 4

    Opečené brambory s cibulí zalijeme rozšlehanými vejci a poté směs opékáme na jiné pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova.

  • 5

    Tortillu podáváme nakrájenou na dílky.

Komentáře k receptu