Bramborová tortilla se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Špenát listový čerstvý
  • 120 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Brambory rané
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 923.4 mg
  • Vláknina 9544.8 mg
  • Vitamín A 9544.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.8 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme dozlatova na rozpáleném oleji. Přidáme omytý, okapaný a nasekaný špenát, česnek nakrájený nadrobno a nastrouhané brambory, vše důkladně smícháme. Poté vmícháme rozšlehaná vejce, sůl a pepř.

  • 2

    Směs opékáme na pánvi na rozehřátém oleji 5-7 minut po obou stranách.

  • 3

    Špenátovou tortillu podáváme nejlépe vychladlou a nakrájenou na dílky.

Komentáře k receptu