Bramborová tortilla se zeleninou a ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek mražený
  • 500 g Brambory
  • 150 g Pórek
  • 200 g Sýr ovčí ve slaném nálevu
  • 400 g Rajčata Cherry
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 7.78 g Olej slunečnicový
  • 25 ml Minerální voda perlivá
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 966 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 306.7 mg
  • Draslík 1072.5 mg
  • Vláknina 14507.2 mg
  • Vitamín A 14507.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky, hrášek necháme částečně rozmrazit, pórek pokrájíme na tenké plátky, cherry rajčátka rozkrájíme na tenká kolečka, petrželku posekáme na jemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme hrášek, brambory, pórek a smažíme asi 10 minut. Přimícháme polovinu rozdrobeného ovčího sýra, opepříme, povrch poklademe plátky rajčátek a posypeme zbylým sýrem. Do hrnku rozklepneme vejce, osolíme, přidáme špetku cayenského pepře, petrželku, minerálku a zalijeme zeleninu v pánvi. Necháme smažit přibližně 10 minut, až vaječná směs ztuhne. Tortillu obrátíme a smažíme dalších 5 minut.

Komentáře k receptu