Ledová bramborová polévka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 280 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 18 g
- Sodík 654 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 38.3 mg
- Draslík 869.4 mg
- Vláknina 6208.4 mg
- Vitamín A 6208.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupané, na kostky nakrájené brambory spolu s oloupanou, nasekanou cibulí osmahneme na lžíci másla. Přilijeme vývar, zaklopíme pokličkou a vaříme přibližně 30 minut. Poté rozmixujeme. 
- 
                                2Přilijeme smetanu, necháme přejít varem. Osolíme, okořeníme cayenským pepřem a muškátovým oříškem. Po vychladnutí necháme asi 2 hodiny v chladničce. 
- 
                                3Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, opékáme asi 2 minuty na lžíci másla. Necháme vychladnout. 
- 
                                4Mělké talíře vyložíme rozdrceným ledem. Navrch postavíme hlubší talíře s polévkou a každou porci ozdobíme pórkem a nakrájenou pažitkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        