Kapr vařený na modro

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Kapr obecný
  • 1 ks Sůl
  • 0.125 l Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Zelenina kořenová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 637 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 96924 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 75.2 mg
  • Draslík 850.8 mg
  • Vláknina 35687.4 mg
  • Vitamín A 35687.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 87.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu vlijeme ocet, vložíme koření a zeleninu nakrájenou na kolečka, přilijeme zhruba 0,5 l vody a povaříme 15 minut.

  • 2

    Kapra naporcujeme. Zacházíme s ním velmi opatrně, abychom z něj nesetřeli sliz. Porce rozložíme na plochou mísu, přelijeme je vřelým octem a necháme vařit.

  • 3

    Rybu vyjmeme lopatičkou, pokládáme na nahřátou mísu a podáváme ozdobenou dílky citrónu s petrželovým máslem a vařenými bramborami.

Komentáře k receptu