Vařený kapr s cibulovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Nové koření celé
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý celý
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 105 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 114 mg
  • Draslík 968.1 mg
  • Vláknina 5244.4 mg
  • Vitamín A 5244.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce se studenou osolenou vodou vložíme očištěnou, nahrubo nakrájenou mrkev, celer, cibuli, přidáme koření a citronovou šťávu. Povaříme 5 minut, vložíme očištěné a omyté porce kapra a vaříme 15 minut doměkka.

  • 2

    Cibulové máslo: Očištěné cibulky vsypeme do pánve, zalijeme vínem, opepříme a zvolna vaříme doměkka a do odpaření části vína. Potom zmírníme příkon tepla a metličkou vešleháme změklé máslo, aby se příliš nerozehřálo, ale spojilo s cibulkami v krémovitou omáčku.

  • 3

    Měkké porce kapra upravíme na talíře a přelijeme cibulovou omáčkou.

Komentáře k receptu