Bujabéza z krevet
Suroviny
- 450 g Krevety tygří - loupané
- 750 g Losos - filety
- 15 g Chilli omáčka
- 250 g Brambory
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 250 g Hřebenatka
- 10 g Šafrán
- 5 g Fenykl obecný
- 8 g Kopr čerstvý
- 100 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Pomerančová kůra
- 2 ks Cibule
- 1 ks Pórek
- 1 ks Paprika červená
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 ks Česnek
- 1.2 l Vývar rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 775 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1793 mg
- Bílkoviny 85 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 236.3 mg
- Draslík 2123.8 mg
- Vláknina 15349.2 mg
- Vitamín A 15349.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.1 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety vyloupeme a vložíme do chladničky. Krunýře uschováme. Rybí maso nakrájíme na kostky o hraně cca 5 cm. V misce smícháme 2 lžíce olivového oleje, pomerančovou kůru, 1 stroužek česneku a chilli pastu. Rybí maso obalíme v marinádě a vložíme do chladničky.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej. Přidáme nakrájený pórek na kolečka, část nakrájené cibule a papriku. Za častého míchání opékáme 5 minut, dokud cibule nezměkne. Vmícháme rajčata, česnek, bobkový list, šafrán, semena fenyklu, rybí vývar, vodu a krunýře krevet. Obsah hrnce přivedeme do varu, teplotu snížíme a zakryté vaříme zhruba 30 minut. Směs scedíme.
-
3
Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, za častého míchání opékáme fenykl a cibuli, dokud nezměkne. Přilijeme přecezený vývar a brambory, přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Snížíme teplotu, přidáme rybu, krevety a hřebenatky. Vaříme, dokud maso nezměkne. Osolíme a opepříme.
-
4
Polévku podáváme horkou s krajíčky bagety a ozdobenou snítkou kopru.