Lahodná bujabéza s mořskými plody

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 215 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 750 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 g Treska aljašská
  • 250 g Mušle slávky
  • 250 g Okoun - filety
  • 125 g Krabí maso mražené
  • 500 ml Rajčatová šťáva
  • 375 ml Víno bílé
  • 375 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Rak říční
  • 8 ks Hřebenatka
  • 0.5 hrst Celer - nať
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 624 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 80.6 mg
  • Draslík 846.9 mg
  • Vláknina 3895.2 mg
  • Vitamín A 3895.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou nať celeru. Přidáme loupaná rajčata, prolisovaný česnek, nasekané bylinky a worcesterskou omáčku. Přilijeme vývar a povaříme cca 60 minut.

  • 2

    Poté do hrnce vložíme na kostičky nakrájenou bramboru. Ochutíme solí a pepřem, přilijeme víno a rajčatovou šťávu, vaříme další 2 hodiny.

  • 3

    Přidáme kousky masa z tresky a okouna, krátce povaříme. Vložíme očištěné mušle, škeble a opět cca 1 minutu povaříme. Nakonec přisypeme vyloupané krevety a kostičky račího masa. Společně prohřejeme, ale již nevaříme.

  • 4

    Polévku rozdělíme do misek a ihned podáváme s opečeným chlebem.

Komentáře k receptu