Bramborové košíčky s čínským salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Fazolové klíčky
  • 450 g Brambory
  • 130 g Mouka kukuřičná
  • 130 g Ananas
  • 50 g Hrášek
  • 20 g Med včelí
  • 80 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 10 g Pažitka
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Omáčka sojová světlá
  • 1 ks Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 693.4 mg
  • Vláknina 12798.7 mg
  • Vitamín A 12798.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory nastrouháme, propláchneme studenou vodou, osušíme a v míse promícháme s kukuřičnou moukou.

  • 2

    Do woku nalijeme vrstvu oleje a rozehřejeme na vysokou teplotu. Drátěný cedník vyložíme čtvrtinou bramborové směsi a stlačíme druhým cedníkem o stejné velikosti.

  • 3

    Cedníky ponoříme do oleje a bramborovou směs smažíme dozlatova 2 minuty. Košíčky vyjmeme z cedníků a usušíme na kuchyňských utěrkách. Postup opakujeme třikrát se zbylou bramborovou směsí. Košíčky necháme vychladnout.

  • 4

    Veškeré přísady na salát promícháme (ananas, zelenou papriku, mrkev nakrájenou na nudličky, hrášek, kukuřici, jarní cibulky a naklíčená munga) a košíčky naplníme zeleninovou směsí. Košíčky ozdobíme zálivkou, kterou připravíme z medu, sójové omáky, česneku a citronové šťávy a dozdobíme pažitkou. Hned podáváme.

Komentáře k receptu