Bramborové košíčky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 800 g Brambory vařené
  • 100 g Květák
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 30 ml Kečup
  • 2 ks Kapusta růžičková
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 192 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 670 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 101.6 mg
  • Draslík 373.7 mg
  • Vláknina 7786.3 mg
  • Vitamín A 7786.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu uvaříme v páře ve speciálním hrnci nebo na pařáku a rozkrájíme na menší kusy.

  • 2

    Vařené brambory rozmačkáme, přidáme mléko, 2 lžíce másla a sůl a vyšleháme hladkou kaši. Tu rozdělíme na tři díly, jeden necháme původní, do druhého všleháme žloutky a do třetího kečup. Pomocí cukrářského sáčku nastříkáme přímo na talíře kroužky, vždy všechny tři chutě na sebe a naplníme nakrájenou vařenou, osolenou zeleninou a dáme do trouby na mírno, aby se vše prohřálo. Podáváme polité horkým máslem.

Komentáře k receptu