Vinná omáčka s mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 125 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 111 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 31.8 mg
 - Draslík 322.6 mg
 - Vláknina 155.4 mg
 - Vitamín A 155.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na másle zpěníme najemno nakrájenou šalotku. Poté přidáme nasekané mátové lístky a mletý pepř. Celou směs promícháme, zalijeme vínem a balsamicem. Vše přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nevypaří na 1/3 z celkového množství. Tuto směs přelijeme přes síto a zahustíme béarnskou omáčkou. Vše ještě prohřejeme a ochutíme solí.
 - 
                                2
Podáváme k jehněčímu masu.