Šafránovo-vinná omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Šafrán
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 30 g Šalotka
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř bílý
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Víno bílé
  • 40 ml Dolin - Vermouth
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 86.5 mg
  • Vláknina 1067.5 mg
  • Vitamín A 1067.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zahřejeme 40 g másla, na kterém necháme zesklovatět drobně nakrájenou šalotku. Posypeme moukou a vlijeme víno. Mícháme do zhoustnutí. Přimícháme šafrán a propasírujeme. Omáčku opět přivedeme k varu a za stálého šlehání přidáme zbytek másla. Dochutíme vermutem, solí a pepřem.

Komentáře k receptu