Jablečný koláč s kokosem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr moučkový
  • 450 g Linecké (křehké) těsto
  • 6 ks Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 30.4 mg
  • Draslík 113.6 mg
  • Vláknina 7716.7 mg
  • Vitamín A 7716.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 210C. Těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu.

  • 2

    Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a rozčvrtíme. Poté je svaříme s několika lžícemi vody na kompot a rozetřeme na korpus.

  • 3

    Pečeme 20minut.

  • 4

    Mezitím rozšleháme vejce, přimícháme k němu rozehřáté máslo, kokos a cukr. Směs rozetřeme na korpus, snížíme teplotu na 180C a pečeme ještě asi 15minut do zlatohněda.

  • 5

    Po vyjmutí koláč můžeme dozdobit tenkými plátky jablka a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu