Penne s vejci a ančovičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Těstoviny Penne
  • 100 g Ančovičky konzervované
  • 40 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 20 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 40 ml Olej olivový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1486 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 143.9 mg
  • Draslík 272.2 mg
  • Vláknina 1502.5 mg
  • Vitamín A 1502.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opereme petrželku a nasekáme ji. Ančovičky povaříme v hrnci s vodou, aby se zbavily soli, vykostíme je a pokrájíme na kousky. V hlubokém talíři rozšleháme vejce se špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře.

  • 2

    Uvaříme těstoviny. Mezitím rozehřejeme ve velké pánvi olej a rozmělníme v něm ančovičky, přidáme těstoviny a při střední teplotě smažíme 2 minuty.

  • 3

    Tenkým pramínkem za neustálého míchání vařečkou do těstovin přiléváme rozšlehaná vajíčka. Přidáme nastrouhané pecorino (sýr ovčí tvrdý) a pepř a stále mícháme. Stáhneme pánev ze sporáku, posypeme hotový pokrm petrželkou a podáváme na stůl.

Komentáře k receptu