Jablečný koláč s mandlemi a whisky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 50 g Cukr třtinový
  • 250 g Linecké (křehké) těsto
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 4 ks Jablka
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Whisky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 100.9 mg
  • Draslík 85.2 mg
  • Vláknina 2533.3 mg
  • Vitamín A 2533.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 2

    Mandle roztlučeme v hmoždíři, jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kousky. Těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Na korpus naneseme mandle a kousky jablek, posypeme 1/2 hnědého cukru.

  • 3

    V míse utřeme žloutky s cukrem a zbytkem hnědého cukru do pěny, přimícháme zahřátou smetanu a přilijeme whisky. Vše důkladně promícháme. Nalijeme na korpus a pečeme 30-35minut.

  • 4

    Hotový koláč posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu