Rizoto s mořskými mušlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 60 g Petržel - nať
  • 500 g Mušle srdcovky
  • 300 g Rýže jasmínová
  • 70 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 l Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1420 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 825.4 mg
  • Vláknina 16937.5 mg
  • Vitamín A 16937.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme mušle ve studené vodě, dáme do mísy, zalijeme osolenou studenou vodou. Ve vařící vodě spaříme rajčata a nahrubo nasekáme. Petrželku nasekáme.

  • 2

    Mušle scedíme, dáme do pánve se stroužkem česneku, polovinou nasekané petrželky, nasekanými rajčaty a papričkou. 10 minut dusíme. Vyjmeme z pánve, dáme stranou několik celých mušlí a ostatní párátkem vytáhneme z ulit. Dáme do tekutiny, v níž se vařily, a odložíme vše stranou.

  • 3

    Uvedeme do varu rybí vývar. Oloupeme cibuli, jemně nasekáme, dáme do pánve s olejem. Zlehka osmažíme, aby nezhnědla, přisypeme rýži a za častého míchání 1-2 minuty smažíme.

  • 4

    Přilijeme bílé víno a necháme vyvařit. Postupně přiléváme vařící rybí vývar a při střední teplotě rýži za občasného zamíchání 15-18 minut vaříme. Ke konci vaření přidáme mušle bez skořápek i s tekutinou, ve které se vařily, a petrželku. Hotové rizoto přendáme na servírovací mísu, ozdobíme mušlemi ve skořápce a podáváme.

Komentáře k receptu