Rizoto po námořnicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 2005 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 76 mg
 - Draslík 1315.4 mg
 - Vláknina 2932.5 mg
 - Vitamín A 2932.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.1 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mušle omyjeme a vložíme do osolené vody, aby se pročistily. Pak scedíme. Oloupeme šalotku a nasekáme. Oloupeme česnek a podrtíme. Spaříme rajčata a pokrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Do pánve nalijeme lžíci oleje, přidáme česnek a plody moře, posypeme nasekanou petrželkou, pod pokličkou za občasného zatřesení pánve necháme na prudkém ohni otevřít. Stáhneme pánev z ohně, měkkýše vyloupeme ze skořápek a dáme do mísy. Vyhodíme skořápky a plody moře, které se neotevřely. Scedíme tekutinu z jejich vaření a uschováme.
 - 
                                3
V pánvi osmažíme nasekanou šalotku, přisypeme rýži a za občasného zamíchání smažíme 1-2 minuty. Zalijeme bílým vínem a necháme na prudkém plameni vyvařit. Přiléváme postupně rybí vývar, uvedeme do varu a střídavě přiléváme i tekutinu z vaření plodů moře. Rýži vaříme 15-18 minut.
 - 
                                4
Pět minut před koncem vaření přidáme rajčata nakrájené na kostičky, vyloupané měkkýše a nasekanou petrželku. Rizoto al dente stáhneme z ohně, vmícháme na kousíčky pokrájené máslo, necháme pod pokličkou dojít a horké ho podáváme.