Knedlíčky ze zbytku masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Maso mleté - mix
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 dl Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 136 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 65.9 mg
  • Draslík 44.8 mg
  • Vláknina 355.8 mg
  • Vitamín A 355.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Strouhanou housku navlhčíme mlékem.

  • 2

    Mezitím utřeme žloutek s máslem, přidáme mleté maso. Osolíme, přidáme nasekanou petrželovou nať a sníh z bílku a na závěr přidáme navlčenou strouhanou housku. Směs velmi dobře promícháme.

  • 3

    Pokud je směs řidká, strouhanou housku nevlhčíme.

  • 4

    Malou lžičkou tvoříme malé knedlíčky, které vhazujeme rovnou do vývaru.

  • 5

    Knedlíčky vaříme 5 minut.

Komentáře k receptu