Filety z makrely se slávkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Makrela - filety
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Cibule
  • 600 g Mušle slávky
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 800 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 919 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 130 mg
  • Draslík 851.2 mg
  • Vláknina 1711.8 mg
  • Vitamín A 1711.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z makrely osolíme, opepříme, lehce obalíme v mouce a vyrovnáme do máslem vymazaného pekáčku.

  • 2

    Zalijeme rozpuštěným máslem a posypeme posekanou petrželkou.

  • 3

    Do hrnce s vodou vložíme slávky, pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, posekanou petrželku, sůl a pepř.

  • 4

    Přivedeme k varu a jakmile se slávky začnou otevírat, stáhneme hrnec z ohně. Počkáme, až se otevřou všechny a opatrně je vyndáme.

  • 5

    Slávky přidáme k makrelám, zalijeme trochou vývaru ze slávek a pečeme na prudkém ohni asi 30 minut.

Komentáře k receptu